dilluns, 29 de novembre del 2010

• La importància dels materials didàctics dins del marc educatiu:

Va crear un material didàctic específic pel seu mètode, un material didàctic per ensenyar, amb la finalitat de captar la curiositat del nen i guiar-lo pel desig d’aprendre. Aquest materials didàctics poden ser utilitzats individualment o en grups per participar en la narració de contes, converses, discussions, esforços de treball cooperatiu, cant, jocs al aire lliure i activitats lúdiques lliures. D’aquesta manera assegura la comunicació, l'intercanvi d'idees, l'aprenentatge de la cultura, l'ètica i la moral...elaborant uns valors funcionals,experimentals, d’estructuració i de relació. 
El nen fa coses per si mateix, i observa que aquestes creixen (plantes, animals...), obrint així la seva ment a la ciència. Els colors, la pintura, papers de diferents textures, objectes multiformes i les figures geomètriques de tres dimensions les inciten a l'expressió creativa.
A més dels materials didàctics, també en va crear de materials sensorials dividits pels diferents sentits:
Pel que fa al gust i l'olfacte podem trobar materials com les plantes i els perfums, que proporcionen la gamma de les olors. Aquí el material està constituït naturalment per productes culinaris, amb el complement d’una sèrie de pots amb substàncies oloroses, una altra sèrie idèntica ha de ser classificada per comparació, de manera que es pugui assegurar el reconeixement exacte de les olors.
En relació al tacte es té en compte el material Montessori tàctil, en totes les seves formes (tauletes i rugositats), així com el sentit tèrmic (ampolles amb aigua a diferents temperatures), a percepció de les formes, etc.                                                                                                         
Percepció diferencial de les dimensions, colors, volums i formes a través de la vista.

Finalment diferenciar els sons amb caixes metàl·liques, campanetes, xiulets i xilòfons amb la finalitat d’interaccionar amb el sentit de l’oïda.


 
         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada