dilluns, 29 de novembre del 2010

• L’elecció lliure del treball com a via de motivació

La lliure elecció del treball és una característica fonamental en la pedagogia montessoriana, considerada com element clau perquè es produeixi la concentració i l’activitat formativa pròpia i imaginària. Únicament Maria Montessori ha aconseguit fer possible l’elecció lliure sense que es doni lloc al desordre, ja que era fonamentada en l’ordre i la disciplina. Així, doncs, els infants treballen segons la seva pròpia elecció, de manera individual o en grups.
L’autora utilitza l’elecció lliure per tal d’aconseguir el control de les pulsions i els desitjos de l’infant i per tal de despertar l’interés d’aquest.
La pedagogia montessoriana es basa en que l’infant ha de seguir, sovint, les indicacions de l’educador, ja que en la seva vida professional no tindrà la possibilitat de triar allò que vol duu a terme. Tanmateix, perquè això sigui possible és necessari aconseguir primer la voluntat i l’interès del nen, perquè únicament així, podrà, posteriorment, assumir activitats que no siguin del seu gust, posant en aquestes tota la seva voluntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada